MAGNESIUM CALCIUM 250 TABS

23.00 лв
Количество:
1
Цени за по-големи поръчки:
1 до 5 6 до 10 11 до 25 над 25+
23.00 лв 0.00 лв 0.00 лв 0.00 лв
  • Описание

MAGNESIUM CALCIUM 250 TABS

Body Attack Magnesium Calcium  доставят два минерала, които са жизненоважни за тялото и не могат да липсват в ежедневната диета. Небалансираната диета с по-малко плодове, зеленчуци, ядки, зърнени храни и мляко може да причини дефицит на тези минерали с течение на времето. По същия начин не само вода, но и минерали, като магнезий и калций, се губят от пот по време на физическо натоварване. Измиването, напр. на салатата и готвенето може да доведе до загуба на тези минерали през водата.

Ето защо, минералната добавка Body Attack Magnesium & Calcium е подходяща за хора, които обръщат по-малко внимание на богата на минерали диета и едва ли консумират млечни продукти. Magnesium & Calcium се оказва добавка дори за хора, които редовно се занимават със силови натоварвания, изпотяване и загуба на минерали. Единична доза (4 капсули) осигурява 440 мг калций и 264 мг магнезий - което е приблизително еквивалентно на загубата на течност чрез пот.

Защо тялото се нуждае от магнезий и калций?

Двата минерала магнезий и калций са минерали които играят централна роля в енергийния и протеиновия метаболизъм. По-специално, магнезият участва в над 300 метаболитни процеса. Това улеснява синтеза на ендогенни вещества, които са от съществено значение за енергийния метаболизъм и мускулната функция. Това осигурява метаболитни дейности по време на физическото натоварване и по този начин може да помогне за намаляване на умората.

И двата минерала са отчасти отговорни за балансиран електролит и течен баланс в тъканите на тялото. По този начин се осигурява хранителна и кислородна доставка на метаболитните активности на мускулните клетки. Минералите, разтворени във вода, също регулират предаването на сигнали между невроните и мускулните влакна, т.е. магнезият помага за отпускане на мускулите и калция, което повишава напрежението в мускулите. Липсата на тези минерали може да бъде свързана с мускулна слабост, спазми и умора. Кръвоносните съдове също така се нуждаят и от тези минерали да се разширяват и да се свиват по време на физическо натоварване. Калцийът обаче може да допринесе и за нормалното кръвосъсирване и е важен градивен елемент за костите и зъбите. Следователно, добавката от калций и магнезиев минерал на Body Attack също може да допринесе за поддържането на  костите и зъбите.

С какви продукти може да се комбинира най-добре магнезият с калций?

С Body Attaction Booster, която увеличава краткото и интензивно физическо натоварване.
С Body Attack BCAA Shots, които осигуряват основната съставка, хидролизирани протеини от суроватка за натрупване на мускулна маса.
Заедно с Body Attack Testo Shock 2.0, популярна добавка за натрупване на мускулна маса за бодибилдъри и други спортисти.