ISOTONIC SPORTS DRINK 400G

19.00 лв
Количество:
1
Цени за по-големи поръчки:
1 до 5 6 до 10 11 до 25 над 25+
19.00 лв 0.00 лв 0.00 лв 0.00 лв
  • Описание

ISOTONIC SPORTS DRINK 400G

Независимо дали става дума за състезание по колоездене, маратон или по време на футболен мач - Всички дейности и форми на упражнения в спортове за издръжливост водят до изчерпване на съхраняваните въглехидрати в мускулите. Тъй като резервите са изчерпани по време на тренировка, в допълнение към физическото и психическото си здраве, приемането на енергия играе решаваща роля по време на стрес върху изпълнението и успеха.

Приемането на енергия трябва да се проведе в дневната диета, както от комплекс (например нишесте), така и на лесно смилаеми въглехидрати (например, декстроза, захароза). Особено по време на и след много силна и много дълга тренировъчна дейност за издръжливост абсорбацията на въглехидратите сатва много бързо, за да осигури в кратък период от време, енергия за следващото физическо натоварване. Вместо плодове като банани, сушени плодове или плодови сокове можете да прибягвате до изотонични напитки.

Изотоничените спортни напитки на Body Attack осигурява избрана смес от различни видове въглехидрати (царевично нишесте, захароза, декстроза), които се ъсвояват в тялото за кратко време като глюкоза или енергия. В Изотоничната  напитка на Body Attack осигурява според вкуса между 60 до 80 грама на литър лесно смилаеми въглехидрати, които се изгарят, или по време на и след тренировка за издръжливост като глюкоза се съхранява под формата на гликоген в мускулите. Това позволява на мускулите да се представят добре и така да поддържат нивото на издръжливост.

Body Attack Isotonic Sports Drink съдържа достатъчно количество натрий и хлорид, които се губят от потта. Особено натрият играе важна роля във водния баланс и усвояването на въглехидратите. Ние добавихме тези минерали към Isotonic Sports Drink за насърчаване на въглехидратния транспорт и хидратация. Атлетите не трябва да обръщат внимание само на магнезий с изотонични напитки, а по-скоро на достатъчно количество натрий. Добрата изотонична напитка трябва да осигури ниво на натрий между 500 и 1100 mg натрий на литър.

Подбраните въглехидратни видове и координираното количество въглехидрати и натрий могат да се използват за потдържане на издръжливост по време на продължително натоварване за издръжливост. Също така, приемането на вода може да бъде насърчено от тази хранителна смес и приятния сладко-плодов вкус.

Продуктът съдържа:

 -Изотонична напитка на прах за повече енергия по време на натоварване за 
  издръжливост
 -Оптимално въстановяване за спортове за издръжливост с малтодекстрин, 
  захароза и декстроза като въглехидрати и източници на захар
 -С минерали и витамини
 -Без подсладители

Изотонична напитка за поддържане на издръжливост:

 -Естествен аромат и плодов прах
 -Свеж и лек вкус
 -Бързо и ефективно приемане, дължащо се на достатъчно натрий
 -Смес от въглехидрати, състояща се от малтодекстрин, захароза и декстроза
 -60 g до 80 g лесно смилаеми въглехидрати на литър
 -Цинкът и бикарбонатът регулират киселинно-базовия метаболизъм (блокиращ 
  лактата)
-Натрий и сол за подпомагане на абсорбцията на вода и въглехидрати
 -Препоръка за потреблението, адаптирана към поведението на атлетите за 
  издръжливост
 -Подобрена рецепта с цинк
 -Продукт от списъка на Кьолн

Изотоничното спортно питие предлага много повече, т.е. той доставя умерени количества калций и магнезий. И двете допринасят за нормалния енергиен метаболизъм по време на интензивното и дълготрайно физическо натоварване. Например, можете да осигурите стабилни нива на кръвната захар и мускулите да се снабдят с достатъчно енергия.

Цинкът - подценен минерал в спортовете за издръжливост

Цинкът е един от минералите, на които се отделя малко внимание при спортовете за издръжливост. Цинкът участва в различни метаболитни функции. Например, той допринася за нормалния метаболизъм на киселинната база. Лактатът (млечна киселина) се натрупва по време на интензивно физическо натоварване, което от своя страна променя рН. Цинкът и други съединения като цитрат, бикарбонат също имат ефект върху киселинно-базовия метаболизъм, т.е. те могат да допринесат за нормализирането на рН в тялото. Това от своя страна има предимството, че метаболитните процеси на производство на енергия могат да продължат нормално, тъй като метаболизмът на киселинната база е балансирана.

Въпреки това спортистите също се нуждаят прием  на цинк поради повишената загуба на пот (1 mg цинк на литър). С по-високи нива на натоварване и затруднено хранене, Isotonic Sports Drink може да бъде полезна добавка за противодействие на нарасналата нужда от минерали и особено от цинк.

Цинкът, подобно на съдържащите се витамини от група В, е важен регулатор на нормалния метаболизъм на въглехидратите, като минералът също допринася за нормалния метаболизъм на мастните киселини. Това е особено интересно при спортовете за издръжливост, тъй като при интензивната и дълготрайна физическа издръжливост въглехидратите и мазнините се използват за енергия. Трябва да има достатъчно витамини от вида B, магнезий, калций и цинк, които да са на разположение за нормален енергиен метаболизъм.

Идеален за специални тренировъчни етапи

Изотоничната спортна напитка определено е полезена напитка  в напрегнати тренировъчни фази, които могат да се използват в допълнение към ежедневната диета. Особено във фази, в които натоварването се извършва няколко пъти на ден в продължение на няколко седмици. Това може да доведе до недостиг на енергия, което от своя страна е свързано с дефицит на въглехидрати и минерали. Резултатът е преждевременна умора и загуба на производителност, дължаща се на изчерпано съхранение на хранителни вещества и енергия.

Спортовете за издръжливост такива като Маратон, Триатлон увеличават консумацията на протеини, което се дължи на изчерпаните въглехидратни запаси. С навременното доставяне на Isotonic Sports Drink, окисляването на аминокиселините може да бъде сведено до минимум, т.е. че въглехидратите в Isotonic Sports Drink имат протеинов спестяващ ефект. Следователно, Isotonic Sports Drink трябва да се използва преди упражненията за издръжливост.

С кои продукти може да се комбинира Isotonic Sports Drink?

1.С Body Attack Natural Sports Water, не-газирана минерална вода за спортисти
2.В комбинация с Power Protein 90 Pulver, който помага за поддържане и 
  изграждане на мускулите
3.С Body Attack 100% Pure Creatine, което увеличава производителността при 
  интензивно и кратко тренировъчно натоварване