GLUCOSAMINE + CHONDROITIN 90 CAPS

35.00 лв
Количество:
1
Цени за по-големи поръчки:
1 до 5 6 до 10 11 до 25 над 25+
35.00 лв 0.00 лв 0.00 лв 0.00 лв
  • Описание

GLUCOSAMINE + CHONDROITIN 90 CAPS

Body Attack Глюкозамин + хондроитин съдържа глюкозамин под формата на D-глюкозамин натриев сулфат. Глюкозаминът е естествено срещаща се амино-захар в организма.

Той е част от съединителната тъкан, синовиалната течност и хрущяла. Ако има достатъчно течност между ставните хрущяли, уреските движения могат да бъдат по-добре навлажнени и задържани. Това не само предпазва ставния хрущял от прекомерно напрежение, но също така подобрява гладкото плъзгане на ставния хрущял един върху друг.

Друг компонент на хрущялната тъкан е хондроитинът. Body Attack Glucosamine + Chondroitin съдържа същото количество хондроитин с 43% хондроитин натриев сулфат като глюкозамин.

Благодарение на балансираното съотношение (1: 1) от 300 mg на капсула дневен прием на 900 mg глюкозамин и хондроитин се постига при приемане на три капсули.
Хондроитинът също е аминозахар, но има по-голямо количество захарни молекули, известни в медицината под името глюкозаминогликан или мукополизахариди.

Спортисти или хора, които натоварват ставите си прекалено поради физически стрес, ще получат подуване и увреждане на ставния хрущял.

Те често водят до ограничаване на движението и забележима загуба на сила, тъй като всички връзки и сухожилия, които са свързани с мускулите, са засегнати от възпалението. Особено болезнената и упорита болка затруднява движението на мускулите, което може да има отрицателен ефект върху тренировъчното пнатоварване.

Чрез укрепване на хрущяла и адекватното образуване на синовиална течност ставите са по-устойчиви на тежките натоварвания, които могат да възникнат при различни видове спортове.

Повишената устойчивост и намаленият риск от възпаление водят до подобряване на общото благосъстояние, тъй като движенията могат да се извършват по-лесно и безболезнено, а основната мускулна подвижност и устойчивост се увеличават.