Аргининов шоков блистер - 180 капсоли Body Attack

70.00 лв
Количество:
1
Цени за по-големи поръчки:
1 до 5 6 до 10 11 до 25 над 25+
70.00 лв 0.00 лв 0.00 лв 0.00 лв
  • Описание

Аргининов шоков блистер - 180 капсоли Body Attack

ARGININE SHOCK BLISTER 180 CAPS

Атракционен артикул Аргининов шоков блистер - 180 капсоли
Аминокиселинна добавка
3150 mg L-аргинин хидрохлорид / доза
750 mg L-цитрулин малат / доза

Капсулите на Body Attack Arginine Shock съдържат аминокиселинна добавка, приготвена от L-аргинин и L-цитрулин. Спортистите могат да приемат аминокиселинната добавка по време на физическо усилие, тъй като аминокиселините играят важна роля в протеиновия метаболизъм. Това е така, защото синтеза на метил-хистидин, продукт на разграждането на мускулните влакна, се проявява по време на интензивно мускулно натоварване. Той се превръща в черния дроб в карбамид, като се използват аминокиселините L-аргинин и L-цитрулин и след това се екскретират през бъбреците.

Body Attack Arginine Shock осигурява 3,150 mg L-аргинин хидрохлорид и 750 mg L-цитрулин малат за естествения метаболитен баланс, така че да се улесни максималната ефективност на белтъчния метаболизъм и урейния цикъл. Тези две аминокиселинни съединения имат добра био-наличност в енергийния и протеиновия метаболизъм.

Заслужава да се знае: Каква е функцията на L-аргинин и L-цитрулин в протеиновия метаболизъм?

В покой, тялото синтезира и използва до 75 g мускулни протеини дневно. В това метаболично състояние двете основни аминокиселини са активни в цикъла на уреята като подпомагат детоксикацията на амоняк, който се отделя като такъв през бъбреците по време на разграждането на протеина. При повишен цикъл на урея тялото трябва да синтезира повече L-аргинин, за да елиминира получения метаболитен амоняк. В случай на недостиг на L-аргинин, бъбреците също могат да синтезират L-Аргинин от аминокиселината L-Citrulline, като по този начин поддържат естествения метаболитен баланс на протеините. Излишните протеини от храни, като месо, риба и мляко, също се разграждат от L-аргинин и L-цитрулин по време на протеиновия метаболизъм. По този начин тялото разчита на адекватна синтеза на L-аргинин, особено в черния дроб, тъй като това е първично място на протеиновия метаболизъм.

Какво трябва да знаете: Какво представлява L-аргининът?

L-Аргининът е аминокиселина, която тялото може да синтезира ендогенно от двете аминокиселини, L-глицин и L-метионин, особено в черния дроб, червата и бъбреците. Аргининът обаче се нарича още полуесенциална аминокиселина, тъй като при определени метаболитни състояния, като например висока интензивност на физическо натоварване, стрес, по време на диета или фаза на натрупване, тялото не може да синтезира адекватно количество от тази основна аминокиселина. Богатите на аргинин храни включват ядки, бобови растения и свинско месо. При едностранна, небалансирана диета или по време на диета, аминокиселината L-Аргинин може да бъде полезна добавка към ежедневната диета.

Заслужава да знае: Какво е L-цитрулин?

L-Citrulline е естествено срещаща се аминокиселина, която може да бъде синтезирана от човека. Погълнат от храната, цитрулинът влиза в кръвния поток и се преобразува в черния дроб, и особено от бъбреците, в аргинин, предшественик на важния невротрансмитер, азотен оксид.

Кои продукти могат да бъдат комбинирани за максимален ефект?

С Body Attack 100% Pure Creatine за повишаване на ефективността при кратко и интензивно натоварване.
С With body attack magnesium Shots, които могат да допринесат за нормалния енергиен метаболизъм и нормална мускулна функция.
С Body Attack 100% чист L-глутамин, който, подобно на L-аргинин и L-цитрулин, също участва в протеиновия метаболизъм и урейния цикъл.