Миостатин, Бъдещето е тук

 

Миостатинът се описва като протеин, открит в кръвта, който се появява (изследванията все още са в ранните етапи), за да зададете граница на мускулите, които тялото ви може да изгради.

Много компании са използвали  тези открития и са създали продукти, за които се предполага, че ограничават миостатина в тялото ви. Резултатите от това не се ограничават до мускулния растеж, който никога не спира, увеличавайки броя на мускулните влакна, но и образува не на нови влакна, както и загуба на мазнини, докато се натрупва мускулна маса.

ДОКАЗАТЕЛСТВОТО

Какво доказателство има за това? Генетично надарени културисти имат много ниски нива на този протеин в техните тела, за които се смята, че са причина за изграждането на мускулите им. Също така при експерименти, при които животните са били родени без миостатин, те нарастват безкрайно без мускулни упражнения. Това изследване проправя пътя за голям продукт в бъдеще. За съжаление, времето все още не е дошло

Има изследователски проект, наречен "Проектът на миостатина", който предлага много информация за фактите за това колко далеч сме в това изследване и че той е описан  на много ранен етап. Изследването се извършва от Pinnacle Nutrition, които казаха, че няма доказателство, че този продукт работи. Те твърдят, че са създали свой собствен продукт на миостатин, поради резултата, получен от Биотест. Но задържат информацията за инхибитора.

Те (Pinnacle) продължават да казват, че е "много рано да се разбере как миостатинът контролира мускулния растеж" и те дори не са били сигурни, че манипулирането на миостатиновия ген би засегнало дори мускулната маса! Също така беше заявено, че не са сигурни колко от инхибитора ще се изисква или дори колко време ще отнеме, за да види резултат. Те вярваха, че може да отнеме време, за да се наблюдават резултатите, тъй като мускулните влакна трябва да се увеличават постепенно. Дали това е вярно или маркетингова схема, която привлича хората да вземат своя продукт за дълги периоди от време, без никаква гаранция за някакви резултати, все още остава без отговор.

ЩЕ БЪДЕ ЛИ ЧОВЕШКОТО МОРСКО СВИНЧЕ?
Малкото изследвания не дават подчти никаква информация за миостатина, да не говорим сега и, че знаем подходящите дози или някакви възможни странични ефекти на такова лекарство, вярвам, че е твърде рано да се правят продукти, съдържащи вещества, които твърдят, че инхибират миостатина, компаниите са тези, които твърдят, че не знаят нищо за гена, който се опитват да възпрепятстват! Pinnacle твърди, че най-лошото, което може да се случи, като се използва продуктът му в такъв ранен етап, е загуба на малко пари. Аз обаче вярвам, че един ген, променящ хормоните в етапа на ранна детска възраст, не трябва да се приема от всеки, който не желае да бъде опитно зайче.

Проучването изглежда е в ход, затова ще чакаме да видим какво ще се случи.  Представете си, че унищожавате най-голямата си пречка като културист, вашите генни ограничения. Ще бъде вълнуващо време, когато този ген може да бъде манипулиран, вярвам, че просто трябва да почакаме малко по-дълго.